Geen categorie

Olijfboom voor overwintering

Olijfbomen zijn niet “winterhard”. Dat betekent dat het op een gegeven moment te koud voor ze zal worden. Laat de plant in een pot of buiten op het balkon overwinteren.

Hier zijn de beste tips van de plantenexpert voor verzorging in de winter.

 Krijgt de olijfboom winter koude voeten?

In de winter staat je olijfboom buiten niet meer zo lekker. Maak daarom de olijfboom winter klaar en speel op veilig. Olijven overwinteren best in in een pot. Voor de vrieskou verhuist u ze naar een koele, lichte ruimte. Het moet daar rond de 5-10° C zijn.

Uiteraad kan de olijfboom ter plekke overwinteren. Dat kan een winterhoes, een vlies ,die de temperaturen bij de boom en vooral bij de kluit niet onder de 5 °C laat komen. Plaats hem zo beschermd mogelijk dicht bij de gevel, waar de woning nog wat warmte uitstraalt .

Het leuke aan de olijfboom winter : Hij past zich aan! Hij wordt door de jaren heen een echte stoere vent en went aan de kou en wisselvallige winters in ons klimaat.

Dan kun je hem zonder angst op het balkon of in de tuin achterlaten – hij zal de winter overleven.

Water geven en bemesten in het winterseizoen

Controleer elke 2 weken of uw olijfboom winter water nodig heeft. Zodra de aarde is uitgedroogd (echt uitgedroogd!) kunt u hem in de bovenste centimeters water geven. Maar wees voorzichtig: de kluit mag niet te nat worden. Geef alleen voldoende water zodat de grond in de twee weken weer aan de oppervlakte kan uitdrogen.

Als je gewoon niet kunt inhouden met water geven, zal je olijfboom je geelachtige bladeren laten zien. Dit is bij wijze van spreken zijn waarschuwingsvinger.

In de winter hoeft u niet te bemesten. Bij 5-10 ° C, met licht en weinig water, gaat je olijfboom de winter in (bijna alsof hij overwintert). Zijn groei wordt teruggeschroefd, hij valt in slaap in plaats om dan in de lente opnieuw uit te kiemen.

U kunt meer tips vinden bij de kweker van uw olijfboomplant.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *