kinderen
Geen categorie

Waarom een stabiel thuisfront belangrijk is voor kinderen

Kinderen hebben veiligheid nodig. Ze hebben de eerste levensbehoeften nodig. Ze hebben méér dan dat nodig. Kinderen hebben liefde nodig. Kinderen verdienen dat. Toch is de realiteit dat kinderen lang niet altijd een veilig thuisfront hebben om dit mogelijk te maken. Waarom is een stabiel thuisfront nou precies zo belangrijk? Op zoek naar een gastouder in Groningen? Of wil jij gastouder worden? Neem dan een kijkje op de website van 4kids.nl.

Liefde geven

Elk kind heeft liefde nodig. Het gevoel dat iemand om je geeft, is fijn. Zeker op jonge leeftijd hebben kinderen dit nodig. Kinderen hebben ook aandacht en geborgenheid nodig. Hoeveel liefde een kind krijgt, heeft ook invloed op de omvang van de hersenen. Moederliefde is heel belangrijk voor een jong kind. Ook zorgt liefde voor een kind voor meer inlevingsvermogen op latere liefde. Als een kind weinig liefde heeft gekregen in zijn jeugd, dan zal het eerder in aanraking komen met drugs en criminaliteit. Als kinderen op jonge leeftijd liefde krijgen van hun moeder, dan zijn ze vaak slimmer en kunnen ze beter leren.

Kinderen hebben sturing nodig

Het is belangrijk dat kinderen leren wat wel en niet mag. Als ouder heb je daar een hele grote rol in. Het is belangrijk dat je de regels duidelijk maakt naar je kinderen toe. Ook is het belangrijk dat je zelf het goede voorbeeld geeft. Als je zegt dat je kinderen geen ruzie mogen maken, dan moet je ook geen ruzie maken met je man of vrouw. Hiërarchie is belangrijk. Kinderen moeten leren luisteren. Als ouder kun je je kinderen naarmate ze ouder worden steeds meer verantwoordelijkheid en vrijheid geven.

Kind zijn zonder zorgen

Als kind moet je lekker kunnen buiten spelen zonder zorgen. In de praktijk is dit niet altijd zo. Veel kinderen leven in gebroken gezinnen met veel problemen. Een kind zou zich niet met volwassen problemen moeten bezighouden.

Onderwijs, sport en spelen

Als een kind in een stabiel gezin woont, dan krijgt het de mogelijkheid om zich volledig te kunnen focussen op school. Daarnaast heeft het kind vaak de mogelijkheid om een sport uit te kiezen. Ook mogen kinderen weleens afspreken met een ander kind om een middagje te spelen. Dit draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van de kinderen.